Κρατήστε με ενήμερο για τα Finance & Accounting Awards 2025

Οι Προηγούμενες Διοργανώσεις

Δείτε τους νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων, καθώς και στιγμιότυπα από τις Τελετές Απονομής

The Accounting Awards 2022

Η αισιοδοξία επιστρέφει!

Την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των “Accounting Awards 2022 powered by Prosvasis, a softone company” και περισσότερα από 200 στελέχη επιχειρήσεων έδωσαν το παρών στη γιορτή για τον κλάδο της λογιστικής και της οικονομικής διοίκησης.

 

Για πρώτη φορά σε δια ζώσης τελετή απονομής, καθώς η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα είχαν αποτρέψει την πραγματοποίηση αντίστοιχης εκδήλωσης πέρσι, περισσότερα από 180 στελέχη των επιχειρήσεων που διαγωνίστηκαν στα φετινά Accounting Awards 2022 powered by Prosvasis, a softone company, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν το βράδυ της Πέμπτης 17 Φεβρουαρίου στο Radisson Blu Park στην Αθήνα και να γιορτάσουν με αφορμή τη διάκρισή τους.

Οι εταιρείες συμβουλευτικών και λογιστικών υπηρεσιών που διαγωνίστηκαν και διακρίθηκαν στην δεύτερη διοργάνωση των Accounting Awards, παρουσίασαν έργα που αποδεικνύουν ότι το επίπεδο των οικονομικών και λογιστικών υπηρεσιών στη χώρα μας είναι υψηλό, αξιοποιεί την καινοτομία και την τεχνολογία και προσαρμόζεται δυναμικά στις συνθήκες και τις νέες τάσεις.

Απευθυνόμενος στους παραβρισκόμενους κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη της τελετής, ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, κύριος Γιώργος Βενιέρης (Καθηγητής, τ. Πρόεδρος ΕΛΤΕ, τ. Πρύτανης ΟΠΑ), μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η περσινή επιτυχία του θεσμού επιβεβαιώθηκε φέτος. Ο κλάδος αγκάλιασε τα Accounting Awards σε μεγάλο βαθμό, καθώς υποβλήθηκαν διπλάσιες υποψηφιότητες συγκριτικά με την προηγούμενη διοργάνωση, από διπλάσιο αριθμό επιχειρήσεων. Είναι σημαντική η επιθυμία των επιχειρήσεων που κλάδου να αξιολογηθούν αντικειμενικά, από διάφορες πλευρές, από μια εξαιρετική ομάδα κριτών. Η εξωτερίκευση αυτή μόνο θετικό αποτέλεσμα μπορεί να έχει αφού επιβραβεύονται οι καλύτεροι αλλά και εκείνοι που δεν επιβραβεύονται ακούνε μια αντικειμενική γνώμη που θα θεραπεύσει πλευρές της επιχείρησης που ίσως χρήζουν προσοχής.»

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στα περιφερειακά λογιστικά γραφεία που διαγωνίστηκαν, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει και η διασπορά των υποψηφίων σε κάθε περιφέρεια της χώρας. Οι υποψήφιοι ήταν από όλη την Ελλάδα, όχι μόνο από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αλλά και από το Βόλο, την Κέρκυρα, τη Λάρισα, τη Νάουσα, τον Πύργο, την Κρήτη και αλλού.»

Ο κ. Βενιέρης ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του με μια ανοιχτή πρόσκληση:

«Επειδή θέλουμε ο θεσμός να γίνεται καλύτερος κάθε χρόνο, κάθε παρατήρηση ή ιδέα είναι ευπρόσδεκτη.»

Accounting Awards 2022 powered by PROSVASIS

Οι σημαντικότερες στιγμές της βράβευσης

Τιμητική βράβευση για τον Γιώργο Αληφαντή

Στο πλαίσιο του φετινού διαγωνισμού και εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας, η Κριτική Επιτροπή των βραβείων επέλεξε να τιμήσει έναν άνθρωπο με σημαντική και πολυετής προσφορά στον κλάδο. Πρόκειται για τον Γιώργο Αληφαντή, πρώην ορκωτό ελεγκτή, πολυγραφότατο, που έχει διδάξει σε πολλά πανεπιστήμια, προπτυχιακά και κυρίως μεταπτυχιακά (ΠΜΣ) μαθήματα. Μάλιστα, στο δωρεάν μεταπτυχιακό (ΠΜΣ) «Ελεγκτική και Φορολογία» στο Πάντειο, στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης δίδασκε συνεχώς και με ιδιαίτερο ζήλο, επί δεκαετία (2010-2019). Από το εκδοτικό έργο του είναι γνωστός στο πανελλήνιο, μιας και τα συγγράμματά του είναι στα περισσότερα λογιστήρια. Τον κύριο Αληφαντή προλόγισε ο καθηγητής και μέλος της Κριτικής Επιτροπής, Ιωάννης Φίλος.

 

Τα μεγάλα βραβεία

H Kleemann Hellas αναδεικνύεται για δεύτερη συνεχή χρονιά ως «Οικονομική Διεύθυνση της Χρονιάς»

Η ATLAS Consulting πέτυχε να διακριθεί ως «Συµβουλευτική Εταιρεία της Χρονιάς»

Το Λογιστικό Γραφείο της Μαρία Λιαράκου, More Than Tax, κέρδισε τη διάκριση «Περιφερειακό Λογιστικό Γραφείο της Χρονιάς»

Platinum βραβεία κατακτούν αντίστοιχα:

Η Prosvasis, a SoftOne company στον πυλώνα «Λογιστικές και Ελεγκτικές Εταιρείες»

H ATLAS Consulting στον πυλώνα «Περιφερειακά Λογιστικά Γραφεία»

Η Kleemann Hellas στον πυλώνα «Οικονομικές Διευθύνσεις Εταιρειών»

Η SoftOne Technologies στον πυλώνα «Προμηθευτές Υπηρεσιών και Υποδομών»

 

Διακεκριμένα Περιφερειακά Λογιστήρια

Η Κριτική Επιτροπή επιβράβευσε και φέτος λογιστικά γραφεία της περιφέρειας, σε αναγνώριση του ρόλου τους ως αξιόπιστοι συνεργάτες και σύμβουλοι για επαγγελματίες και επιχειρηματίες στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται. Συγκεκριμένα ξεχώρισαν οι εξής:

  • Αττική: B&S Bournas Λογιστική Συμβουλευτική, Λογιστικό Γραφείο Μαρία Λιαράκου – More Than Tax, Δ.ΙΣΑΡΗΣ – Γ.ΜΥΛΩΝΑΣ ΟΕ
  • Θεσσαλονίκη: Atlas Consulting, OCTAPUS, Σ.Ι.ΡΟΥΣΣΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΕ
  • Κεντρική Ελλάδα, Θεσσαλία: Brain Ανάπτυξη, Αστέριος και Αγλαΐα Ηλ. Νάκα ΟΕ, Ισολογισμός
  • Βόρεια Ελλάδα, Μακεδονία: Απόστολος Γιανκάκης
  • Δυτική Ελλάδα, Ιόνιοι Νήσοι: Γεράσιμος Ε. Φωτεινάτος
  • Νότια Ελλάδα, Πελοπόννησος: Stirixis SA
  • Νήσοι Αιγαίου, Κυκλάδες: Λογιστικό – Φοροτεχνικό γραφείο Κολυδάς, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΕ
  • Νήσοι Αιγαίου, Βόρειο Αιγαίο: Χρυσούλη Άννα Ev-taxis Λογιστικό γραφείο

Τα βραβεία πραγματοποιήθηκαν με την πολύτιμη υποστήριξη των ακόλουθων:

Χορηγός του τίτλου των βραβείων, η Prosvasis ΑΕΒΕ, μέλος του Ομίλου SoftOne. Χορηγός η Unifiedpost Group με την Banqup, την κορυφαία πλατφόρμα one-stop-shop. Υποστηρικτές η Revival και το Κέντρο Λογιστικών Εφαρμογών. Χορηγοί επικοινωνίας, το Capital.gr, η Deal News, η Οικονομική Επιθεώρηση και η Greek Business Files. Τα βραβεία διοργανώνουν η Boussias και το περιοδικό FinancePro.

The Accounting Awards 2020

Accounting Awards: οι ηγέτες των Συμβουλευτικών και Λογιστικών υπηρεσιών δείχνουν το μέλλον του κλάδου!

Deloitte, Φοβερά Προστασία, BSS, Data Communication, Epsilon Net, Fourlis και Kleemann οι μεγάλοι νικητές

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, ανακοινώθηκαν οι νικητές των πρώτων Accounting Awards. Σε μια ιδιαίτερα βεβαρημένη χρονιά για την επιχειρηματικότητα και την οικονομία, και παρά τις αντιξοότητες, οι εταιρείες συμβουλευτικών και λογιστικών υπηρεσιών, αλλά και οι οικονομικές διευθύνσεις των επιχειρήσεων, οι οποίες συμμετείχαν και διακρίθηκαν στην πρώτη διοργάνωση των βραβείων, έδειξαν με τις καλές πρακτικές τους, όχι μόνο ότι το επίπεδο των υπηρεσιών παραμένει υψηλό, αλλά και ότι το μέλλον του κλάδου στη χώρα μας είναι λαμπρό.

Οι υποψηφιότητες, κατά γενική ομολογία της κριτικής επιτροπής που κλήθηκε να τις αξιολογήσει, παρουσίασαν το εύρος, την καινοτομία και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τις ελληνικές επιχειρήσεις και τις οικονομικές διευθύνσεις τους.

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, κύριος Γιώργος Βενιέρης (τ. Πρόεδρος ΕΛΤΕ, τ. Πρύτανης ΟΠΑ), με αφορμή τη βράβευση, είπε μεταξύ άλλων ότι «Η διάκριση στα Accounting Awards, αν μη τι άλλο, αποτελεί μια μικρή νίκη και μια στοιχειώδης αναγνώριση του έργου εκείνων που μοχθούν καθημερινά με στόχο την Οικονομική Αριστεία. Ειδικά σε μια χρονιά όπως το 2020, η βράβευση έρχεται ως μια ένεση αισιοδοξίας, από αυτή που χρειαζόμαστε όλοι μας.»

Στα highlights της βράβευσης για το 2020:

H Kleemann Hellas αναδεικνύεται ως «Οικονομική Διεύθυνση της Χρονιάς»

Platinum βραβεία κερδίζουν στους αντίστοιχους πυλώνες οι εταιρείες:

Η Deloitte στον πυλώνα «Λογιστικές και Ελεγκτικές Εταιρείες»

Η Data Communication στον πυλώνα «Προμηθευτές Υπηρεσιών και Υποδομών»

Η Fourlis AE Συμμετοχών στον πυλώνα «Οικονομικές Διευθύνσεις Εταιρειών»

Αξιοσημείωτες είναι οι επιδόσεις των εταιρειών Epsilon Net, BSS και Φοβερά Προστασία, οι οποίες απέσπασαν κορυφαίες βραβεύσεις στις κατηγορίες όπου διαγωνίστηκαν.

Χρυσά βραβεία κατέκτησαν οι εταιρείες: Β ΜΠΟΥΡΝΑΣ & ΥΙΟΙ ΟΕ – B&S ACCOUNTING CONSULTING, Quantum BITS, Stirixis SΑ, tgs Hellas, Taxblock – Οικονομικοί Σύμβουλοι Κατοίκων Εξωτερικού- Διανέλλου και Συνεργάτες, ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ, SOFTOMOTIVE ΕΠΕ, Imerys Services Greece, StudySmart.

Επίσης, σημαντική διάκριση πέτυχαν λογιστικά γραφεία ανά περιφέρεια, με τους εξής Νικητές:

Αττική: Λογιστικό Γραφείο Μαρία Λιαράκου- More Than Tax

Θεσσαλονίκη: Atlas Consulting IKE

Μακεδονία: DILOS ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Α.Ε.

Ιόνιοι Νήσοι: Γεράσιμος Ε. Φωτεινάτος

Δυτική Ελλάδα: Stirixis SA

Βόρειο Αιγαίο: ΒΕΡΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Δωδεκάνησα: ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Π. ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ Α. Ο.Ε.